Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter

De medisch specialisten stappen naar de rechter omdat ze het niet eens zijn met een korting van 11 procent op hun inkomen. Minister Klink van VWS komt met die maatregel na een grote kostenoverschrijding door de specialisten. Een woordvoerster van de Orde van Medische Specialisten bevestigde donderdag een bericht hierover in nrc.next.
Medisch specialisten dagen Klink voor de rechter

Volgens Klink gaat het om een overschrijding van 375 miljoen euro. Die zou veroorzaakt zijn door fouten in het declaratiesysteem voor specialisten bij de invoering van de vrije markt in de zorg sinds vorig jaar. Enkele groepen specialisten gingen daardoor veel meer verdienen.

Korting medisch specialisten

De minster wil de 375 miljoen terugverdienen met een generieke korting van elf procent op de honorariumomzet van de vrijgevestigde specialisten. Verder past hij de compensatie voor ondersteuners aan, wat 150 miljoen euro moet opleveren. Daarbij laat hij de normtijden herijken, wat tot een reductie van 30,5 miljoen moet leiden.

Overschrijding specialisten

De orde zegt dat de overschrijding geen 375, maar 80 miljoen euro bedraagt. Volgens de woordvoerster zou daar met goed overleg een oplossing voor te vinden zijn. De Orde van Medisch Specialisten vindt dat er ‘weeffouten’ in het declaratiesysteem zitten die eruit moeten. De specialisten zeggen dat de kostenoverschrijding bovendien zwak is onderbouwd en pleiten voor een beter onderzoek. Ze vinden het ook niet acceptabel dat alle artsen moeten opdraaien voor de kostenoverschrijdingen door enkele groepen specialisten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Specialisten dreigen VWS met rechter

ZN: specialisten snel aanpakken

‘Overschrijding specialisten is maar 180 miljoen euro’

PvdA wil specialisten in loondienst

Medisch specialisten goochelen met dbc’s

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. N.a.v.de reactie van Wouter , zijn achternaam durft hij niet te vermelden, wel flauw of hij heeft iets te verbergen ? Wouter Bos ??? Bestuurders verdienen heel veel meer in NL , en vooral Interims.Zij gaan met een ” salaris “: van nog geen jaar ” werken ” van meer dan 400.000 Euro s naar ” Moeders ” Onze Minister van WVC kijkt toe en laat het allemaal gebeuren incl. de Tweede Kamer , want het zijn allemaal Partijgenoten die deze discussie instand willen houden , in het belang voor hun/haar Job.

  3. Medisch specialisten verdienen in Nederland gemiddeld 283.000 Euro. Het hoogste inkomen ter wereld. Deze bedragen kunnen daardoor niet ingezet worden voor betere zorg. Hoe durven MS commentaar te leveren met zo’n inkomen. Echt echt schofterig. Ga dan zelf kijken hoe die 375 mln het best kan worden verdeeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.