Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Medisch Spectrum Twente legt topsalaris aan banden

De raad van toezicht van Medisch Spectrum Twente wil zich ‘in de toekomst in nieuwe situaties’ conformeren aan de Beloningscode Bestuurders in de Zorg. Dat schrijft Twentsche Courant Tubantia.
Medisch Spectrum Twente legt topsalaris aan banden

De code moet gaan gelden voor nieuwe bestuurders, schrijft Twentsche Courant Tubantia. Voor de huidige bestuurders geldt de code nog niet. De drie huidige bestuurders werden namelijk voor 1 september 2009 benoemd en hun arbeidscontract kan niet tussentijds worden gewijzigd. Hun eventuele opvolgers gaan straks minder verdienen.

Boven de code

Voorzitter Herre Kingma van het college van bestuur van het MST zit nog ver bover de code met 274.000 bruto-salaris, exclusief auto. De totale kosten van zijn arbeidsplaats inclusief werkgeversbijdragen sociale lasten en pensioen bedragen 320.000 euro.

Jaarverslagen

De bestuurders Marianne Lensink en Lex Hilbers verdienen respectievelijk 202.000 (238.000 all in) 220.000 euro (259.000 euro all in) bruto en exclusief auto. Voorzitter Meindert Schmidt van de Ziekenhuisgroep Twente ontvangt bruto 210.000 euro (237.000 all in) en bestuurder E. van der Wilden 174.000 (200.000 euro all in), exclusief auto. Alle cijfers komen uit de jaarverslagen over 2010 van beide ziekenhuizen.

Beloningscode

Volgens de beloningscode van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorginstellingen (NVTZ) en de Vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg (NVZD) mogen zorgbestuurders die na 1 september 2009 zijn benoemd maximaal 191.000 euro per jaar verdienen. Om de beloningscode nog beter na te leven, hebben NVZD en NVTZ een toetsingscommissie ingesteld. Afwijkingen van de code moeten worden voorgelegd. In sommige gevallen kan daar tot dertig procent bijkomen, afhankelijk van de marktomstandigheden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Beloningscode zorg heeft weinig effect

Rob Valentijn toezichthouder bij Medisch Spectrum Twente

Opnamestop MST blijft van kracht

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Lekekr makkelijk, de beloning aanpassen voor je opvolgers. Wel fatsoen van anderen verwachten, maar er zelf vooral niet aan mee doen! Ook het contract van de huidige bestuurders kan aangepast worden, maar ja, dan moeten deze meewerken. En dat fatsoen hebben zij niet….

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.