Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Medischegegevens.nl geeft inzage in eigen zorginformatie

Annelies Vermeulen
Na een succesvolle pilot van een jaar in het Medisch Centrum Haaglanden wordt de website medischegegevens.nl gelanceerd. Medischegegevens.nl geeft patiënten online toegang tot hun medische gegevens. Gegevens van meerdere zorgaanbieders zijn zo op één plek beschikbaar.
Medischegegevens.nl geeft inzage in eigen zorginformatie

Via een beveiligde verbinding met een SMS-code kunnen patiënten hun eigen brieven, verslagen, medicatie, labuitslagen en röntgenbeelden inzien. De patiënt bepaalt zelf wie er toegang krijgt tot zijn medische informatie. Daarnaast kan de patiënt in een aparte omgeving commentaar en documenten toevoegen. Op medischegegevens.nl worden alleen relevante, geaccordeerde data getoond.

Onderzoek

Uit een onderzoek onder patiënten die toegang hebben tot medischegegevens.nl blijkt een sterke behoefte aan zelfredzaamheid. Het onderzoek toont aan dat patiënten gemiddeld eens per week inloggen. Daarnaast vindt 98 procent van de ondervraagden het belangrijk om de inhoud van zijn dossier te kennen. 97 procent vindt het belangrijk om na te kunnen lezen wat er is besproken met een arts.

Oprichters

Medischegegevens.nl is opgericht door Alexander de Vries en Geert Kampschöer. Zij zijn in 2006 gestart met de ontwikkeling van medischegegevens.nl. In juni 2009 startte de pilot in het MC Haaglanden. Daaropvolgend is de organisatie ingericht om naar de markt te gaan met deze dienstverlening. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Arts maakt eHealth patiëntenwebsite

ZorgkaartNederland de grootste recensiewebsite voor zorg

Top-10 zorgwebsites: Eerste plek voor UMC St Radboud

1 REACTIE

  1. U schrijft “De patiënt bepaalt zelf wie er toegang krijgt tot zijn medische informatie.” Waarschijnlijk bedoelt u te zeggen dat de patiënt bepaalt wie er naar zijn gegevens mag kijken. Niet wie er naar kan kijken, dat wordt bepaald door systeem-instellingen die door de ICT beheerder worden vastgesteld. Het verschil tussen mogen en kunnen wordt verduisterd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.