Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

‘MEE Nederland moet blijven’

Politiek Den Haag moet de verleiding weerstaan om de subsidie voor organisaties van MEE Nederland te schrappen. Dat vinden 535 van de in totaal 838 stemmers op de poll van Zorgvisie afgelopen week.
‘MEE Nederland moet blijven’

Het bericht over de toekomst van MEE Nederland heeft veel stof doen opwaaien. Het nieuws over de ambtelijke commissie die in haar bezuinigingsplannen voor de care in alle vier scenario’s de subsidie van MEE schrapt, lokte veel reacties uit. Hoewel een kleine veertig procent van de stemmers geen probleem heeft met het schrappen van de subsidie voor dit netwerk van organisaties voor maatschappelijk werk, is een grote meerderheid van zestig procent toch tegen.

Auke Blom

In een aanvullende reactie reageert directeur Auke Blom van MEE Nederland: “Mensen met een beperking worden door de voorstellen sterk op zichzelf teruggeworpen. Op de begeleiding vanuit de AWBZ wordt bezuinigd. Tegelijkertijd wordt voorgesteld de MEE-ondersteuning, die ze dan juist nodig hebben, helemaal af te bouwen. Dit bewijst dat het voorstel vooral een rekenexcersitie is geweest, zonder duidelijke politieke sturing. Ook de ambtelijke werkgroep zelf geeft voor álle varianten nu al aan dat bij het afbouwen van de MEE-ondersteuning een mogelijk groot en moeilijk in te schatten effect op andere terreinen zal ontstaan. En daar zit dus de crux.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Lees meer:

MEE Nederland op rand van de afgrond

3 REACTIES

  1. MEE is van onschatbare waarde voor mensen + hun mantelzorg met een beperking. Al lang bekend is als je de ondersteuning schrapt voor de ”doelgroep”zij veel meer kosten in de zorg gaan maken. dus geen wijze bezuiniging.Bovendien een substituut voor Mee is er niet. waar moet iemand met een verst. bperking aankloppen voor ondersteuning? huisartsen weten er in alg niet van en verwijzen naar…. MEE

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.