Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meer e-health mogelijk dan je denkt’

Bert Bukman
Minister Schippers van VWS heeft de Tweede Kamer een Wegwijzer bekostiging e-health aangeboden. Deze moet hulp bieden bij de zorginkoop. De wegwijzer is opgesteld door de NZa.
elkerliek rvt governance
Foto: iStock

Met het toenemende belang van e-health in de gezondheidszorg, wordt ook de kwestie van de bekostiging steeds actueler. Deze bekostiging verschilt per sector. Een huisarts krijgt bijvoorbeeld op een andere manier betaald (via een inschrijftarief per patiënt en consulten) dan een ziekenhuis (na afsluiten van een subtraject). Een fysiotherapeut krijgt betaald per zitting en een ggz-instelling op basis van zorgprofiel.

Om overzicht te bieden bij de zorginkoop, heeft de NZa een Wegwijzer bekostiging e-health opgesteld. Minister Schippers heeft deze vervolgens aan de Tweede Kamer aangeboden. ‘Zorgaanbieders hebben een aanjagende rol bij het opnemen van e-health in bestaande zorgprocessen’, aldus de NZa. ‘Deze publicatie kan hen helpen om het gesprek met zorgverzekeraars aan te gaan. Er is ook binnen de bestaande bekostiging al meer mogelijk dan je denkt.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.