Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer mensen stappen over naar andere zorgverzekeraar

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zeven procent van de verzekerden stapt in 2016 over naar een andere zorgverzekeraar. Dat is iets meer dan in 2015. Dat heeft André Rouvoet, voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, bekendgemaakt in zijn nieuwjaarstoespraak.
Andre Rouvoet.jpeg

Het cijfer van zeven procent is een voorlopige schatting. Vorig jaar was het voorlopige overstappercentage 6,5 procent. Het definitieve cijfer, dat ZN altijd in april publiceert, kwam toen uit op 6,8 procent. Verzekerden konden tot 1 januari opzeggen en moeten uiterlijk 1 februari een nieuwe verzekering hebben afgesloten.

Zorgstelsel verbeteren

Fundamentele discussies over het Nederlandse zorgstelsel acht Rouvoet niet zo zinvol. Hij ziet meer in het oplossen van knelpunten in het stelsel. Zo heeft ZN het afgelopen jaar op initiatief van de huisartsen onnodige bureaucratie aangepakt. ZN wil hetzelfde doen met andere koepels uit de eerste lijn: ‘Op deze weg willen we in 2016 doorgaan: met anderen kijken wat beter kan en daar werk van maken. En waar partijen er onderling niet uitkomen, kan een actieve rol van de overheid wat mij betreft nuttig en zelfs noodzakelijk zijn. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de inrichting van de complexe spoedzorg in ons land, kostbare voorzieningen voor protonentherapie of de toelating van medicijnen tot het verzekerd pakket.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.