Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Meer onregelmatige diensten voor oudere werknemer

Oudere werknemers in ziekenhuizen gaan meer onregelmatige diensten draaien. Dat blijkt uit het cao-akkoord dat de vakbonden en werkgevers zijn overeengekomen.

De NVZ vereniging van ziekenhuizen wil al jarenlang af van de vrijstellingen van oudere werknemers (55-plus) voor avond-, nacht- en weekenddiensten. Omdat het personeelsbestand van ziekenhuizen geleidelijk vergrijst, komen steeds meer werknemers voor vrijstelling in aanmerking. De onregelmatige diensten komen daardoor steeds meer op de schouders van jongere medewerkers.

Levensfasebeleid ziekenhuizen

De NVZ heeft met de vakbonden afgesproken dat medewerkers vanaf 2011 tot hun 57e nachtdiensten moeten draaien, tenzij een gezamenlijk onderzoek uitwijst dat er alternatieve oplossingen zijn. Als vervanging van de verlofregelingen voor oudere werknemers komt er levensfasebeleid. Daarmee kunnen medewerkers sparen voor verlof en zelf bepalen in welke fase van hun leven ze dat opnemen.

Loonsverhoging CAO Ziekenhuizen

In de CAO Ziekenhuizen is verder een loonsverhoging van 1 procent per juli 2009 en 1 procent per juli 2010 afgesproken. Bovendien gaat de eindejaarsuitkering in 2009 met 1 procent omhoog naar 6 procent. Dat komt bijna neer op een dertiende maand. (Zorgvisie – Bart Kiers)

Lees ook:

Akkoord over cao in ziekenhuizen

Ziekenhuis wil cao opzij zetten

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Als ze zo`n cao in de V&VT zouden afsluiten dan ben ik weg, weekend en avonddiensten draaien wij ook gewoon maar nachtdiensten niet meer en dat zou ik ook niet meer gaan doen. Dus volgens mij vertrekt er dan meer personeel dan dat ze houden, tenminste als ik zo eens rond hoor bij andere collega`s.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.