Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meer physician assistants en nurse practitioners nodig

Het kabinet wil een ruim aanbod van zorgverleners hebben om meer te kunnen selecteren op basis van kwaliteit en beter in te kunnen spelen op de wensen van de patiënt.

Het kabinet wil een ruim aanbod van zorgverleners hebben om meer te kunnen selecteren op basis van kwaliteit en beter in te kunnen spelen op de wensen van de patiënt.

Meer zorgverleners

Het kabinet volgt met de inzet van meer zorgverleners in grote lijnen de conclusies van het rapport ‘Capaciteitsplan 2008’ voor de medische, tandheelkundige en klinisch technologische vervolgopleidingen van het Capaciteitsorgaan. Dit rapport is vorige week mede namens minister Klink van VWS aangeboden aan de Tweede Kamer. Het advies van het Capaciteitsorgaan is gericht op een evenwicht tussen vraag en aanbod. Het kabinet acht het noodzakelijk om het maximaal geadviseerde opleidingsaantal te gaan inzetten, als deze wordt ondersteund met de inzet van de nieuwe beroepen zoals Physician Assistants en Nurse Practitioners.

Nieuw beroep

De NVZ vereniging van ziekenhuizen is blij met de lijn van het kabinet. ‘Hoewel taakherschikking uit onderzoek nog niet duidelijk wordt aangetoond, realiseert het kabinet zich dat er eerst voldoende Physician Assistants en Nurse Practitioners nodig zijn om de effecten van deze nieuwe beroepsgroep te kunnen benoemen’, schrijft de ziekenhuiskoepel op haar site. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook

Het rapport van het Capaciteitsorgaan

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.