Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Meer samenwerking met China op zorggebied

Mark van Dorresteijn
Nederland en China gaan nauwer samenwerken op het terrein van de gezondheidszorg. Minister Edith Schippers van VWS heeft dat tijdens een economische missie in Peking afgesproken met haar Chinese collega Li Bin.
Meer samenwerking met China op zorggebied
Foto: VWS

Er wordt een nauwere samenwerking op poten gezet op het terrein van chronische ziekten, ouderdomsgerelateerde ziekten, e-health en medische technologie. Beide landen gaan op al deze terreinen actief kennis, ervaring en technologieën uitwisselen. De lopende samenwerking bij preventie en beheersing van infectieziekten wordt versterkt voortgezet.

Antibioticaresistentie

Schippers heeft volgens haar woordvoerder bij haar Chinese collega speciaal aandacht gevraagd voor het probleem van de antibioticaresistentie. Onzorgvuldig gebruik van antibiotica veroorzaakt resistentie bij bacteriën. Antibiotica verliezen daardoor hun werking, met als gevolg dat infectieziekten niet goed meer te behandelen zijn.

Internationale samenwerkingen

De VVD-minister vindt internationale samenwerking en actie op dit terrein buitengewoon belangrijk. Een internationale aanpak van antibioticaresistentie krijgt wat haar betreft prioriteit als Nederland in 2016 weer een half jaar voorzitter van de Europese Unie is. (ANP)

2 REACTIES

  1. Het is niet onmogelijk dat Truus Schippers na haar terugkomst uit China hier met volle overtuiging en een flinke financiele toezegging van het kabinet het eten met stokjes, ook door een CVA-patient, sterk gaat introduceren en promoten.
    Want daar zijn we sterk in: vooral dingen doen waar de patient niks mee opschiet en de zaken waar de patient gelukkig mee wordt achterwege laten

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.