Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet

Tien thuiszorgorganisaties zijn failliet gegaan in het eerste half jaar van 2008. Dat zijn er vier meer dan in dezelfde periode vorig jaar.
Meer thuiszorgorganisaties gaan failliet

De stijging in faillissementen blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Twee jaar geleden, in de eerste helft van 2006, gingen slechts 3 thuiszorgorganisaties over de kop, waaronder een eenmanszaak. Bij de organisaties die dit jaar onderuit zijn gegaan, zijn in totaal zo’n 250 mensen hun baan kwijtgeraakt. Bij de zes thuiszorgorganisaties die begin 2007 failliet gingen, kwamen 130 medewerkers op straat te staan.

Elders daling

In de meeste bedrijfstakken is het aantal faillissementen juist gedaald. De zorg- en welzijnssector is een van de uitzonderingen met een lichte stijging van 36 naar 39. De thuiszorg is de grootste uitschieter, op de tweede plaats staan tandartspraktijken (vijf faillissementen) en op de gedeelde derde plaats instelllingen voor preventieve gezondheidzorg en organisaties voor sociaal-cultureel werk. (Redactie Zorgvisie – Krista Kroon)

Lees ook

Koepels redetwisten over malaise thuiszorg

‘Chaos dreigt in thuiszorg’

1 REACTIE

  1. Bestuurders kunnen instellingen niet leiden als een bedrijf.Het zijn allemaal bevriende collega’s die elkaar de mooiste baantjes toespelen. Het is gemakkelijk om met subsidiegeld wat bedoeld is voor de zorg zogenaamde pilots en projekten aan te sturen die tot mislukken gedoemd zijn omdat deze mensen geen hart voor de zaak(zorg)hebben, alleen voor hun eigen ego en portemonee.Daar hebben nu veel hardwerkende verzorgsters last van en daarom verlaten zij de zorg omdat zij niet meer
    aangestuurd willen worden door een stel bestuurders die niet of nooit iets in de zorg betekent hebben. het is goed dat de zorgverzekeraars en de politiek iets aan deze wantoestanden gaat doen , anders volgen er steeds meer, De gehele thuiszorg is ziek van al deze bestuurders die er in de eerste plaats voor zichzelf zitten

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.