Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Meerdere ziekenhuizen zonder intensivist’

Zes ziekenhuizen met een afdeling voor intensieve zorg hebben geen intensivist beschikbaar. Dat concludeert de Inspectie voor de Gezondheidszorg in het rapport Het resultaat telt 2006.
'Meerdere ziekenhuizen zonder intensivist'

Volgens de regels zou de arts wel beschikbaar moeten zijn. Het gaat om de volgende ziekenhuizen: het Havenziekenhuis in Rotterdam, de Sint Maartenskliniek in Nijmegen, ziekenhuis Van Weel-Bethesda in Dirksland, Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl, Ziekenhuis Talma Sionsberg in Dokkum en het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam.

kwaliteit van zorg

De inspectie meet sinds een aantal jaar de kwaliteit van de geleverde zorg in ziekenhuizen volgens een bepaalde methode. Bedoeling is te achterhalen op welke terreinen ziekenhuizen goed werk doen en waar verbetering mogelijk is.

Voor verbetering vatbaar

De inspectie constateert ook in haar rapport Het resultaat telt 2006 dat veel ziekenhuizen opvallend veel spoedoperaties moeten uitvoeren na ingrepen aan de dikke darm. Bovendien trekt de IGZ de conclusie dat ziekenhuizen meer aandacht zouden moeten besteden aan pijnbeleving bij patiënten.

Goed nieuws

Het rapport beschikt ook over het nodige goede nieuws. Zo zet de daling van het aantal gevallen van decubitus door; vertoont het specialisme chirurgie een ‘hoopgevende’ ontwikkeling wat betreft het registreren van complicaties; en ‘bieden vrijwel alle ziekenhuizen geïntegreerde zorg aan patiënten met een herseninfarct of hersenbloeding. (ANP/IGZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.