Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerderheid cliënten tevreden over WMO

Een meerderheid van de ontvangers van thuiszorg heeft geen negatieve gevolgen ondervonden van de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Dat blijkt uit een indicatief onderzoek dat TNS Nipo uitvoerde in opdracht van het tijdschrift Binnenlands Bestuur.

Het onderzoek werd gehouden onder 474 mensen.

Tevreden over invoering WMO

Zeven van de tien mensen geeft aan geen negatieve gevolgen te hebben ondervonden. Twee van de drie ondervraagden zegt ‘even tevreden’ te zijn over hun persoonlijke situatie als vóór de invoering van de WMO. Vier procent is ‘tevredener’ dan vorig jaar, 26 procent zegt ‘minder tevreden’ te zijn. Vier procent weet het niet.

Goede informatievoorziening

Gemeenten hebben hun burgers goed geïnformeerd over de WMO. Mensen die in contact zijn geweest met een WMO-loket in een gemeente zeggen ‘zeer tevreden’ of ‘tamelijk tevreden’ te zijn over de verkregen informatie. Overigens heeft dertig procent van de respondenten nog nooit van zo’n loket gehoord. (ZorgVisie – Bart Kiers)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.