Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meerjarencontract Menzis en Lentis

Zorgverzekeraar Menzis en Lentis, organisatie voor geestelijke gezondheidszorg in Noord Nederland, gaan een meerjarencontract afsluiten. De meerjarenafspraken tussen Lentis en Menzis moeten in 2017 ingaan en lopen vervolgens tot 2019.
contract300.jpeg

Lentis en Menzis hebben op woensdag 7 december een intentieverklaring getekend. Doordat Lentis en Menzis zich voor meerdere jaren aan elkaar verbinden, verwachten ze de kwaliteit van zorg aan cliënten te kunnen verhogen, tegelijkertijd de kosten in de hand te houden en de toegankelijkheid te garanderen. Het is volgens de partijen voor het eerst dat er in de geestelijke gezondheidszorg over de volledige breedte van het zorgaanbod een meerjarencontract wordt afgesloten.

Nieuwe financiering
‘Lentis en Menzis willen een innovatieve financiering ontwikkelen, één die beter is toegesneden op de verscheidenheid van cliënten en behandelingen. Op die manier kan het beste de waarde van zorg worden verbeterd en de zorgkosten voor de bijna tienduizend patiënten die Lentis jaarlijks behandelt en die bij Menzis zijn verzekerd worden gereduceerd. De meerjarenafspraken tussen Lentis en Menzis moeten in 2017 ingaan en lopen vervolgens tot 2019.’

Gezondheidswinst
Lentis gaat in het kader van de samenwerking individuele zorgprogramma’s ontwikkelen waarin informatie over en van de individuele patiënt wordt gecombineerd met informatie over de beste zorg vanuit richtlijnen. Op die manier kan voor elke cliënt het meest optimale behandelresultaat worden bereikt. Groot voordeel is verder dat door de nauwe samenwerking er eerder en beter zicht komt op de resultaten van de geboden geestelijke gezondheidszorg in relatie tot de gezondheidswinst die wordt bereikt.

Joris van Eijck
Directeur Zorg Joris van Eijck van Menzis zegt:  ‘Met deze meerjarenovereenkomst levert Menzis een bijdrage aan het voorspelbaarder maken van behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg. Dat levert waarde op voor de cliënt, voor de zorgaanbieder én voor onze verzekerden.’

Corstiaan Bruinsma
Corstiaan Bruinsma, psychiater en lid raad van bestuur van Lentis:  ‘We willen samen met Menzis de geestelijke gezondheidszorg serieus vernieuwen. De samenleving wordt steeds complexer, waardoor psychisch kwetsbare mensen eerder tegen hun grenzen aanlopen. Dit leidt tot een toename van de vraag om zorg. Wij zijn er van overtuigd, dat we in gezamenlijkheid deze toenemende vraag op kunnen vangen door slimme innovaties waardoor de kwaliteit van zorg verder verbetert en tegelijk toegankelijk en betaalbaar blijft.’

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.