Voorkeurscontracten Zilveren Kruis met beste verslavingszorg

Verslavingszorgaanbieders Victas, Jellinek en Tactus hebben een voorkeurscontract gekregen voor twee jaar van zorgverzekeraar Zilveren Kruis. De aanbieders hebben de wachttijden en het percentage terugval fors teruggebracht.
Voorkeurscontracten Zilveren Kruis met beste verslavingszorg
Foto: iStock

Met de nieuwe meerjarencontracten geeft Zilveren Kruis invulling aan de zorginkoop ‘nieuwe stijl’. ‘We hebben in de ggz twee typen meerjarencontracten’, vertelt Carmen Verdoold. De manager inkoopstrategie van Zilveren Kruis is verantwoordelijk voor de inkoop in de ggz. ‘In het nieuwste type inkoopcontract zijn Victas, Jellinek en Tactus op basis van hun behaalde resultaten en hun voorstellen voor verbetering uitgekozen uit alle aanbieders. Zij hebben een soort offerte gedaan met daarin behaalde resultaten over betere en efficiëntere zorg. Bovendien staan er KPI’s in over hoe ze nog doelmatiger, klantgerichter en betere zorg willen leveren. Omdat zij de beste offertes hebben,

1
72

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.