Mega-deal levert ziekenhuis 8 miljoen op

Het langlopende contract dat het Amerikaanse ziekenhuis Augusta University Healthcare afsloot met Philips is lucratiever dan Vincent Shaw, Chief Operation Officer (COO), had ingeschat. Jaarlijks levert het contract een voordeel op van 8 miljoen dollar bij de aanschaf van technologische apparatuur.
Philips_Augusta_400_DSC2551.jpg
Augusta University Healthcare in Georgia bespaart jaarlijks 8 miljoen dollar op de aanschaf van technologische apparatuur. - Foto: Philips

Augusta University Healthcare in de staat Georgia was het eerste Amerikaanse ziekenhuis waarmee Philips in 2013 een langlopend contract afsloot. Met een looptijd van 15 jaar vertegenwoordigt het een waarde van 300 miljoen dollar. Vincent Shaw, Chief Operation Officer (COO) in Augusta, vertelt dat het contract veel lucratiever is dan hij bij het afsluiten had ingeschat.

Contract met Philips lucratiever dan verwacht
Over de eerste 18 maanden lagen de uitgaven voor technologische apparatuur 35 procent lager dan daarvoor. Bovendien zijn de uitgaven voorspelbaar en is Shawn af van de pieken en dalen in uitgaven. Over vijftien jaar verwachtte Shawn, oud-marinier

0
105

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.