Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Meijerink uit kritiek op zorgmaatregelen Lente-akkoord

Belangrijke spelers in de zorg hekelen de maatregelen die VVD, CDA, GroenLinks, D66 en ChristenUnie willen nemen om de groei van de zorguitgaven aan banden te leggen. Dat meldt het NOS nieuws vandaag.
Meijerink uit kritiek op zorgmaatregelen Lente-akkoord

‘Dit is een platte bezuinigingsmaatregel en een gemiste kans’, zegt Rien Meijerink, de voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ), op NOS.nl.

Makkelijk

‘Het eigen risico verhogen is de makkelijkste oplossing om wat geld binnen te halen. Maar het verandert niets aan de hoogte van de zorguitgaven. Je verschuift alleen een deel van de rekening van de collectieve pot naar de burgers. Maar we blijven gewoon dezelfde pakweg 12 procent van ons bruto binnenlands product aan zorg uitgeven.’

Laurent de Vries en Wilma Wind

Ook Laurent de Vries van GGD Nederland en Wilna Wind van patiëntenkoepel NPCF reageren niet enthousiast. ‘Het is allemaal gerommel in de marge. Het eigen risico naar 350 euro, de eigen bijdrage van 7,50 euro per ligdag in het ziekenhuis. Er is geen sprake van hervormingen en die zijn nodig’, aldus De Vries. (NOS – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Lente-akkoord uitgelekt: maatregelen zorg bekend

Wie houdt de zorgkosten in de hand?

CBS: Zorguitgaven met 3,2 procent omhoog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.