Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

Redactie Zorgvisie
De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU'91 heeft op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie. Dat liet de organisatie maandag weten.

Volgens de organisatie moet in veel gevallen hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. NU’91 maakt zich zorgen dat dit ten koste gaat van de continuïteit en kwaliteit van de zorg in instellingen. “De eerste knelpunten zijn al gesignaleerd”, zo liet de bond maandag weten.

Problemen

Om problemen in kaart te brengen, vraagt de beroepsorganisatie zorgmedewerkers hiervan melding te maken via de website van de vakbond. “NU’91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie. Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet. Patiënten, cliënten en zorgmedewerkers mogen niet de dupe worden van een gekortwiekte personeelsbezetting tijdens de zomerperiode.” (ANP)

Lees ook:

‘Personeelsafspraak ziekenhuizen is kartelvorming’

Ziekenhuisgroep gaat personeelstekort te lijf

Vakbond akkoord met cao ziekenhuizen

3 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Alle ziekenhuizen in NL hebben verplicht ( WOR ) Ondernemingsraden. Aan hun de taak om de vinger aan de pols te houden bij onderbezetting op de werkvloer!Controle op o.a. Werkdruk; Arbeidsomstandigheden; Arbeidstijden; Overwerk; etc..
    Namens NU91 zitten er ook Leden in de OR van de Ziekenhuizen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.