Mensen met een lvb gebaat met integrale levensloopbegeleiding

Meer oog en steun voor mensen met een lichte verstandelijke beperking voorkomt veel ellende en maatschappelijke kosten. Zowel de gemeente Rotterdam als zorgaanbieder Middin maken er werk van.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
levensloopbegeleiding door Middin
Levensloopbegeleiding door Middin Foto: Stefan Segers/Middin

‘Op alle nare cijfers – criminaliteit, schulden, dakloosheid, ggz-problematiek – scoren mensen met een lichte verstandelijke beperking hoog’, zegt bestuursvoorzitter Gertrude van den Brink van Middin, aanbieder van gehandicaptenzorg in de Rotterdamse en Haagse regio. Haar organisatie deed mee aan een proef in 2016-2017 om Rotterdamse gedetineerden met een lichte verstandelijke beperking (lvb) beter te begeleiden, tijdens en na hun straf. Het idee kwam van de gemeente, die Middin en Humanitas DMH vroeg haar gedetineerde inwoners te screenen op een lvb. Maar liefst 30 tot 40 procent van de gevangenispopulatie bleek licht verstandelijk beperkt, terwijl dat buiten de gevangenismuren hooguit

1
644

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.