Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie

Zorgverzekeraar Menzis gaat na een facebook-actie van familie een dure en experimentele behandeling tegen clusterhoofdpijn toch vergoeden. Eerder had Menzis de behandeling in België voor de 25-jarige Andrea Trichopoulos afgewezen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie
Foto: ANP Lex van Lieshout

Trichopoulos lijdt drie keer per dag aan heftige clusterhoofdpijn-aanvallen. Belgische artsen willen met een neurostimulator in het ruggemerg de pijn bestrijden. De operatie kost 30.000 euro. Zorgverzekeraar Menzis weigerde dit te vergoeden, omdat de werking van de neurostimulator nog niet wetenschappelijk is bewezen.

Twitter

Dit weekend is de familie van de vrouw een actie begonnen via Faceboek en Twitter om geld in te zamelen voor de operatie. Er werd ook een heftig filmpje van een van de aanvallen geplaatst om te laten zien wat zij dagelijks meermaals ondergaat. Op sociale media kreeg de zorgverzekeraar een stortvloed aan negatieve reacties.

Opwinding

6
30

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

6 REACTIES

  1. Het komt in de Telegraaf, het is bij Knevel en vd Brink, het komt op Radio 1, wat kun je dan als Menzis nog beter doen dan vergoeden; HET IS DE ALLERBESTE RECLAME.
    Ik had voor mijn vrouw een ontzettend sterk verhaal (een must) voor onderleggers in bed voor plas. VERGEET HET MAAR.
    Laat dat maar aan van Boxtel over. 20.000 stoma patienten telt veel en veel harder door en duurt langer dan een patient met cluster hoofdpijn. Dat heeft van Boxtel in de politiek geleerd (in de politiek kom je alleen maar als je doortrapt bent, vandaar)

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.