Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie

Zorgverzekeraar Menzis gaat na een facebook-actie van familie een dure en experimentele behandeling tegen clusterhoofdpijn toch vergoeden. Eerder had Menzis de behandeling in België voor de 25-jarige Andrea Trichopoulos afgewezen.
Menzis vergoedt toch dure hoofdpijnoperatie
Foto: ANP Lex van Lieshout

Trichopoulos lijdt drie keer per dag aan heftige clusterhoofdpijn-aanvallen. Belgische artsen willen met een neurostimulator in het ruggemerg de pijn bestrijden. De operatie kost 30.000 euro. Zorgverzekeraar Menzis weigerde dit te vergoeden, omdat de werking van de neurostimulator nog niet wetenschappelijk is bewezen.

Twitter

Dit weekend is de familie van de vrouw een actie begonnen via Faceboek en Twitter om geld in te zamelen voor de operatie. Er werd ook een heftig filmpje van een van de aanvallen geplaatst om te laten zien wat zij dagelijks meermaals ondergaat. Op sociale media kreeg de zorgverzekeraar een stortvloed aan negatieve reacties.

Opwinding

6
20

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.