Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis en Ziekenhuis Amstelland sluiten meerjarencontract

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Zorgverzekeraar Menzis en Ziekenhuis Amstelland hebben een tweejarig contract ondertekend voor de levering van zorg aan de patiënten van Menzis.
Amstelland-fc-met-aangenaam-dichtbij.jpg

Het contract loopt van 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018. Ziekenhuis Amstelland sluit voor het eerst een meerjarige overeenkomst. ‘Een meerjarig contract geeft zowel ons als Menzis rust. In plaats van langdurige onderhandeling over contractvoorwaarden en prijzen, kunnen we ons nu meer focussen op het verbeteren van de efficiency en de kwaliteit van patiëntenzorg, wat beide in het belang is van onze patiënten’, zegt Frans Schaepkens, manager financiën & control van Ziekenhuis Amstelland op de website van Ziekenhuis Amstelland.

Ziekenhuis Amstelland blijft zelfstandig
Menzis ondersteunt de strategie van Ziekenhuis Amstelland voor de komende jaren om als zelfstandig ziekenhuis te blijven voortbestaan. Daarvoor is zekerheid over prijzen belangrijk. ‘Wij hebben vertrouwen in de hoge kwaliteit van zorg die Ziekenhuis Amstelland aan haar patiënten levert tegen een juiste prijs. Wij zijn blij dat we dit in een meerjarenafspraak hebben vastgelegd’, aldus Joris van Eijck, directeur zorg Menzis.

Aanneemsom
Het Ziekenhuis Amstelland laat desgevraagd weten dat het om een puur financiële overeenkomst gaat. Het marktaandeel van Menzis is met zes procent maar gering. Beide partijen doen niet heel erg veel zaken samen en willen vooral zekerheid op financieel gebied. Voor 2017 is er een aanneemsom afgesproken. Mocht het ziekenhuis meer uitgeven omdat er meer patiënten worden geholpen, dan is dat voor eigen rekening. Het budgetplafond voor het jaar daarop wordt dan wel verhoogd met de extra groei. Het ziekenhuis verwacht uit te komen met de aanneemsom.

Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.