Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Menzis helpt gemeenten met WMO

MAARSSEN - Menzis biedt gemeenten zijn diensten aan bij de inkoop van huishoudelijke zorg. De zorgverzekeraar is met twee regio’s serieus in gesprek over uitvoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO).

Menzis biedt gemeenten in zijn zorgkantoorregio’s aan om de komende twee jaar de inkoop van huishoudelijke verzorging te blijven doen. Gemeenten moeten die zorg vanaf 1 januari 2007 regelen voor hun burgers. Menzis kreeg vanuit gemeenten veel vragen om bijstand, zegt manager Zorginkoop care Hannie Treffers. “Wij wilden de inkoop keurig overdragen, maar de vraag bleef komen. We doen nu een aanbod met het aanbestedingsbureau waarmee wij zelf samenwerken, om de komende twee jaar het inhoudelijke en juridische deel van de inkoop af te handelen.” Volgens Treffers hebben veel gemeenten een offerte opgevraagd. Concrete gesprekken zijn gaande met de gemeente Arnhem en buurgemeenten, en met een aantal gemeenten in de Achterhoek.

Workload

De dienst van Menzis is niet bedoeld om het wegvallen van werk bij de zorgkantoren te compenseren, zegt Treffers. “De huishoudelijke zorg is zo’n klein onderdeel van de work load dat het wegvallen ervan geen effect heeft op de formatie. Maar op termijn gaan meer onderdelen weg bij het zorgkantoor. Dan kan het een ander verhaal worden.” (bron: Redactie ZorgVisie – Krista Kroon

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.