Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Merendeel Duitse artsen positief over telemedicine

Mario Gibbels
Uit een Duits rapport blijkt dat het merendeel van de artsen in Duitsland een positief beeld heeft van telematica en telemedicine voor wat betreft hun nut in de gezondheidszorg.
Merendeel Duitse artsen positief over telemedicine

Volgens het rapport van het landelijke artsengenootschap de Bundesärztekammer (BÄK) is men inmiddels ook milder gestemd over de ‘Gesundheidskarte’, de elektronische gezondheidskaart die sinds 2006 slechts in delen van Duitsland is ingevoerd. Op die kaart kunnen artsen de nodige gegevens voor noodgevallen vinden, maar ook de notities van de arts van de kaarthouder en de benodigde verzekeringsgegevens.

In ontwikkeling

De kaart is nog steeds in ontwikkeling. Zo is men bijvoorbeeld bezig om data-uitwisseling tussen artsen op de kaart mogelijk te maken en het updaten van gegevens.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

1 REACTIE

  1. Welk rapport gaat het om? Wel handig om een link toe te voegen.
    De relatie met de Gesundheitskarte komt me vreemd over. Daarover vinden heftige discussies plaats en de uitrol komt vooralsnog niet verder dan regio Nordrhein.
    Niet in het minst omdat artsen grote moeite hebben met de kaart om uiteenlopende redenen.
    Er is daarin m.i. een parallel met Nederland. Telemedicine is zorg (met ICT) en daar hebben zorgverleners wat mee. EPD is ICT (voor de zorg) en wordt niet beschouwd als kerntaak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.