Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Midden-Brabant vindt voor 100 ggz-cliënten sneller hulp

Sterre ten Houte de Lange
Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
Ggz-aanbieders zijn sinds maart verplicht met elkaar cliënten uit te wisselen als ze de afgesproken wachttijden overschrijden. Dit transfermechanisme was vorig jaar al een succes in de regio Rotterdam. Nu boekt ook regio Midden-Brabant, die in september startte, haar eerste grote successen: zeker honderd cliënten vonden sneller hulp. ‘En dit is nog maar het begin’, bevestigt CZ.
psycholoog
De transfertafel Midden-Brabant begint haar vruchten af te werpen. Mensen belanden eerder bij de psycholoog. Foto: Viacheslav Iakobchuk/stock.adobe.com
Premium

Om de wachtlijsten in de

Premium

Wilt u dit artikel lezen?

Neem Zorgvisie.nl een maand gratis op proef. Na een maand stopt het abonnement automatisch.


  • Onbeperkt alle artikelen lezen
  • Dagelijks de Zorgvisie nieuwsbrief

Al abonnee? Log dan in

1 REACTIE

  1. En dat allemaal zonder deze ggz-aanbieders meer budget te geven, deze ggz-aanbieders zijn dus klaplopers en benutten hun behandelcapaciteit en budget niet goed.
    Ik vermoed haast wel dat CZ en andere zorgverzekeraars meer geld beschikbaar gesteld hebben maar dit onder de pet houden, want ja dan is het wel erg duidelijk dat je toegeeft te weinig zorg ingekocht te hebben. Zo transparant zijn we dan weer niet.
    Nu lukt het nog om patiënten te herverdelen maar die capaciteit is op een gegeven moment ook op.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.