Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Middin schrapt 20 managementfuncties

Mark van Dorresteijn
Zorgorganisatie Middin neemt voor het najaar 2015 afscheid van 20 managers en teamleiders in het primaire proces. Het aantal managers daalt daardoor van 73 naar 53. Later dit jaar start Middin ook met de herinrichting en inkrimping van de ondersteunende diensten.
Middin schrapt 20 managementfuncties

De ontslagronde is een tweede stap in het proces van herinrichting en inkrimping van de organisatie. Eerder dit jaar werd al overgegaan op een nieuwe organisatiestructuur en werden twee managementlagen ineen geschoven.

Stelselwijziging zorg

De landelijke maatregelen hebben grote impact op de organisatie. Zo krijgt Middin te maken met een andere zorgvraag door de stelselwijzigingen en beperking van instroom van cliënten met lagere zorgzwaartepakketten. Daarnaast krijgt Middin te maken met budgetkortingen, zowel door de gemeenten op Wmo en Jeugdzorg als door het Rijk op de Wlz. Om ook in de toekomst goede zorg te kunnen blijven bieden aan cliënten die op Middin rekenen, heeft Middin een structureel veranderprogramma ontwikkeld om de zorg anders te organiseren, op een andere manier te werken en kosten te besparen. De inkrimping van de organisatie is daar een gevolg van.

Middin

Middin levert zorg en ondersteuning  aan ruim 4000 mensen met een beperking. Het gaat om kinderen, jongeren, volwassen en ouderen. Middin heeft een uitgebreid dienstenpakket en ondersteunt op maat. Midden in de wijk, in de directe omgeving van de cliënt.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.