Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mieke Draijer en Franz Roos in bestuur Verenso

De vereniging voor specialistische ouderengeneeskunde Verenso heeft een tweehoofdig bestuur geïnstalleerd na het overlijden van bestuurder Wineke Weeder.
Mieke Draijer en Franz Roos in bestuur Verenso

Binnen het nieuwe bestuur is Mieke Draijer, specialist ouderengeneeskunde, benoemd als voorzitter van de vereniging. Franz Roos is benoemd als directeur. René Boeren is voorzitter geworden van de raad van toezicht.

Tweehoofdig

De Algemene Ledenvergadering van Verenso heeft besloten om na de ontstane vacature door het overlijden van Weerder te kiezen voor een model van een tweehoofdig bestuur. Het tweehoofdig bestuur maakt het mogelijk om naast een fulltime professioneel directeur-bestuurder met algemeen bestuurlijke capaciteiten op het gebied van strategie, organisatie en financiën een parttime bestuurder aan te trekken vanuit de kring van specialisten ouderengeneeskunde. Deze parttime bestuurder is voorzitter van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle vakinhoudelijke aspecten van het beleid. De voorzitter vertegenwoordigt de vereniging naar buiten.

Nieuwe structuur

Met deze nieuwe structuur kan Verenso sterker inspelen op strategische ontwikkelingen die van belang zijn voor de specialist ouderengeneeskunde, zoals het inzetten van de specialist ouderengeneeskunde binnen de eerste lijn, het bevorderen van een goede samenwerking tussen de specialist ouderengeneeskunde, huisarts en klinisch geriater, meer aandacht voor preventie en een betere profilering van de beroepsgroep. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

VUmc test nieuw zorgmodel kwetsbare ouderen

Onrust over ouderenzorg in Limburgse ziekenhuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.