Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen beschikbaar voor transitie jeugdzorg

Staatssecretarissen Martin van Rijn (VWS) en Fred Teeven (VenJ) stellen maximaal tweehonderd miljoen euro beschikbaar tot 2018 om te voorkomen dat jeugdhulpinstellingen in de problemen komen.
Miljoenen beschikbaar voor transitie jeugdzorg

Martin van Rijn (VWS) en Fred Teeven (VenJ) stellen maximaal tweehonderd miljoen euro beschikbaar tot 2018 om te voorkomen dat jeugdhulpinstellingen in de problemen komen door de overgang van de jeugdzorg naar de gemeenten. Het bedrag is inclusief de veertig miljoen euro die dit voorjaar bij het Begrotingsakkoord Zorg beschikbaar in het vooruitzicht is gesteld. De garantie van tweehonderd miljoen is bedoeld om ervoor te zorgen dat de instellingen aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen wanneer zij in het nieuwe stelsel moeten samenwerken met een groot aantal gemeenten.

Frictiekosten

Gemeenten en zorginstellingen moeten afspraken met elkaar maken om frictiekosten als gevolg van de veranderingen in de jeugdzorg zoveel mogelijk te voorkomen. Als er ondanks die afspraken toch niet te vermijden kosten overblijven is er deze regeling. Zorginstellingen die in problemen komen, kunnen bij de Transitie Autoriteit Jeugd aankloppen voor steun. Het geld is bedoeld om te voorkomen dat de zorg voor kinderen en gezinnen in gevaar komt en dat de instellingen niet op basis van teveel onzekerheden medewerkers moeten ontslaan. Het gaat om een garantieregeling. Instellingen moeten de financiële steun weer terugbetalen als zij voldoende omzet hebben.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.