Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenen voor problematische wachtlijst jeugd lvg

Redactie Zorgvisie
Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin stelt 13 miljoen euro beschikbaar om de problematische wachtlijst van jeugdige licht verstandelijk gehandicapten (jeugd lvg) met gedragsproblemen in de AWBZ aan te pakken.

Voor de jeugd lvg zijn te weinig intramurale behandelplaatsen. Hierdoor staan veel jeugdige verstandelijk gehandicapten op een ‘problematische wachtlijst’. De problematische wachtlijst is een groep van vijfduizend mensen die niet binnen de geaccepteerde wachttijd, of Treeknorm, van veertien weken naar de juiste behandelplaats doorstroomt. De reden voor het bestaan van een problematische wachtlijst is, zo schrijft staatssecretaris Bussemaker in een brief aan de Kamer, dat de bouw van speciale voorzieningen veel tijd kost. Daarbij hebben verschillende regio’s volgens de staatssecretaris onvoldoende geanticipeerd op de ontwikkeling van de zorgvraag van deze groep.

Ambulante zorg

Het geld van minister Rouvoet zal voor een groot deel worden aangewend om expertise op het gebied van jeugd lvg in te zetten buiten de instellingen. Het is de bedoeling dat ambulante zorg, of consulten aan verzorgers en behandelaars van de cliënt, de zelfredzaamheid van de cliënt verhoogt. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links:

Wachtlijsten in de care stijgen explosief

Ouwerkerk: ‘Een beschaafd land kent geen wachtlijsten’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.