Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Miljoenenverlies leidt ontslag Meavita-topman in

Bestuursvoorzitter Theo Meuwese van Meavita Nederland moet het veld ruimen omdat de zorgorganisatie opnieuw afstevent op een miljoenenverlies. De organisatie gaat snijden in de concernstaf.

Vorig jaar leed de organisatie ook al een verlies van 11 miljoen euro op een omzet van 498 miljoen. Volgens woordvoerder Peter Post zal het verlies dit jaar nog groter worden.

Oorzaken

Er zijn volgens Post veel oorzaken voor het miljoenenverlies. Belangrijkste is het verlies dat Meavita leidt op de WMO. Daarnaast heeft de organisatie miljoenen geïnvesteerd in het Meavita Thuis-project. Daarbij krijgen klanten hulp via een webcam en televisie. Op zich loopt het project goed, maar blijft het aantal deelnemers met enkele honderden sterk achter bij de prognose. De verwachting was dat er eind dit jaar 10.000 deelnemers zouden zijn.

Om het miljoenenverlies op te vangen gaat Meavita fors snijden in de kosten. Ontslagen zijn onvermijdelijk laat Pot weten, maar die zullen niet vallen in de uitvoering van de zorg. De organisatie gaat in ieder geval de concernstaf flink afslanken. De afdelingen marketing, communicatie en personeelszaken worden gecentraliseerd.

Meuwese verschilde van mening met de raad van commissarissen onder leiding van Loek Hermans over de te nemen maatregelen. Hermans zegt in NRC Handelsblad dat Meuwese een vertrekpremie van “minder dan twee jaarsalarissen” mee krijgt. Volgens het jaarverslag van 2006 had hij een inkomen van circa 170.000 euro.

Meuwese

Daan van de Meeberg volgt Meuwese op. Hij was al lid van de raad van bestuur.

(Zorgvisie – Bart Kiers)

Links:

Meavita Thuis-project

Meavita krijgt WMO-gunning in Den Haag

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.