Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minddistrict integreert videobellen in e-healthplatform

Mark van Dorresteijn
E-healthaanbieder Minddistrict heeft een beveiligde videobeldienst in het e-healthplatform geïntegreerd. Door deze integratie krijgt de cliënt direct toegang tot zowel de online behandelinterventies als direct contact met de zorgprofessional. Minddistrict is hiermee, naar eigen zeggen, de eerste aanbieder die een videobeldienst direct vanuit het e-healthplatform aanbiedt.
Minddistrict integreert videobellen in e-healthplatform
Foto: ANP - Koen Suyk

Met videobellen kunnen cliënt en zorgprofessional met behulp van een eigen pc, tablet of smartphone op een eenvoudige en veilige manier met elkaar communiceren zonder dat de cliënt fysiek naar een instelling hoeft te komen. ‘Ook in het tijdperk e-health is het contact tussen cliënt en behandelaar nog altijd de basis voor een goede behandeling. Door videobellen te integreren in het platform wordt het voor cliënt en behandelaar eenvoudig om videocontact te combineren met online modules,’ aldus Minddistrict directeur Mark Willems.

Videobellen

GGZ inGeest is de eerste ggz-instelling die met de oplossing werkt. De organisatie startte in 2012 met videobellen voor patiënten met een ernstig psychiatrische aandoening (EPA). Inmiddels kunnen ruim 100 cliënten uit de EPA-doelgroep contact leggen met zorgprofessionals van GGZ Ingeest. De instelling gaat zich de komende tijd richten op het verder integreren van videobellen in de bestaande behandeling. Thijs Stoop, bestuurder bij GGZ inGeest: ‘Videobellen is een middel om flexibeler en gemakkelijker te communiceren tussen patiënt en behandelaar maar ook tussen behandelaren onderling. Dit is al geruime tijd een enorme wens van de organisatie. Het realiseren van videobellen en dat integreren in het platform is voor GGZ inGeest een belangrijke stap. Het zet de deur open naar verdere innovatie.’ Michiel de Leeuw, psychiater en directeur behandelzaken sociale psychiatrie, stelt dat het gebruik van videobellen hulpverlening dynamischer kan maken, doordat er niet vanuit een vaste spreekkamer gewerkt hoeft te worden.

Betaalbare zorg

Videobellen stelt instellingen in staat om het aantal face-to-face-contacten en huisbezoeken te reduceren, terwijl persoonlijk contact en de mogelijkheid tot observaties aanwezig blijven. Tegelijkertijd komen zorginstellingen steeds verder onder druk te staan door oplopende kosten. Meer cliënten moeten in minder tijd behandeld worden, zonder dat daarbij de kwaliteit omlaag gaat. Het ehealthplatform, inclusief deze nieuwe integratie, kan bijdragen aan het betaalbaar houden van hoogwaardige zorg.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.