Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

Minder behandelingen psychische zorg in basispakket

Het aantal behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in het basispakket wordt verkleind. Dat zegt een woordvoerder van het College voor Zorgverzekeringen vandaag in het Financieele Dagblad.
Minder behandelingen psychische zorg in basispakket

Het College voor Zorgverzekeringen (CVZ) komt op korte termijn met een lijst van behandelingen die de zorgverzekeraars nu nog vergoeden, maar die eigenlijk niet in het pakket thuishoren. Dat zegt een woordvoerder van het college in het FD. Het CVZ komt met zijn advies op een moment dat een discussie is losgebarsten over de noodzaak om het basispakket te verkleinen. Het Centraal Planbureau (CPB) stelde maandag nog dat verkleining van het pakket een mogelijke oplossing is voor de afnemende solidariteit in de zorg.

Geschrapte behandeling
In zijn blog ‘Geestelijk lijden is schadepost’ noemt klinisch psycholoog en psychotherapeut Henk Kik een aantal behandelingen die geschrapt gaan worden.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hele knappe , dus duurbetaalde , ambtenaren gaan behandelingen schrappen, die vanuit hun hoge toren als niet noodzakelijke Pretbehandelingen ogen ? ? Mij doet dit denken aan
    de automobilist die de kosten van duurdere benzine compenseert door minder te tanken. Als hij dan te enigertijd komt stil te staan , belt hij toch gewoon de wegenwacht ! ! !

  3. Hele knappe , dus duurbetaalde , ambtenaren gaan behandelingen schrappen, die vanuit hun hoge toren als niet noodzakelijke Pretbehandelingen ogen ? ? Mij doet dit denken aan
    de automobilist die de kosten van duurdere benzine compenseert door minder te tanken. Als hij dan te enigertijd komt stil te staan , belt hij toch gewoon de wegenwacht ! ! !

  4. Het volgende bericht uit het artikel hierboven is niet juist. **Het aantal behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) in het basispakket wordt verkleind. Dat zegt een woordvoerder van het College voor Zorgverzekeringen vandaag in het Financieele Dagblad**.
    Dat geldt — zoals dat heel heel vaak het geval is — ALLEEN tot het niveau die het voorstel of de regel heeft uitgevaardigd. Jammer voor het plebs, het is niet anders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.