Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder medicatiefouten en overdiagnostiek met online trombosedienst

Annelies Vermeulen
Met de online trombosedienst van internist Sabine Pinedo hebben patiënten minder last van medicatiefouten en overdiagnostiek. Dat meldt medicalfacts.nl.
Minder medicatiefouten en overdiagnostiek met online trombosedienst

Internist Sabine Pinedo begon in 2007 met de online trombosedienst. Na het volgen van een e-learning cursus meet de patiënt zelf de stollingswaarde via een vingerprik. Hij geeft deze door via een beveiligde persoonlijke website. De doseerarts verzendt vervolgens het doseerschema. Patiënten komen elke drie maanden langs voor controle. Tussentijds kan worden overlegd, bijvoorbeeld bij een geplande ingreep of gewijzigde medicatie. Na toestemming van de patiënt hebben ook diens specialist en huisarts inzage in de actuele bloedwaarden en medicatie. Achterwacht van de stichting vormt de afdeling Vasculaire Geneeskunde van het AMC. De trombosedienst is te vinden op www.begeleidezelfzorg.nl. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Samenwerking in trombosezorg moet beter

Stichting Begeleide Zelfzorg lanceert e-health applicatie “Trombose Zorgcirkel”

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.