Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minder mensen in ziekenhuis met hartinfarct

Het aantal mensen dat met een acuut hartinfarct in het ziekenhuis werd opgenomen, is tussen 1995 en 2005 met bijna een derde gedaald. De daling was bij mannen (34 procent) sterker dan bij vrouwen (27 procent).

Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren heeft gepubliceerd. In 2005 belandden twaalf mensen per 10.000 inwoners van Nederland met een acuut hartinfarct in het ziekenhuis.

Levensstijl

Als mogelijke reden voor de daling noemt het CBS dat het aantal mensen met een te hoog cholestorolgehalte is afgenomen. Dat komt onder meer door een toenemend gebruik van cholestorolverlagende medicijnen. Ook veranderingen in levensstijl, zoals minder roken bij mannen, kunnen tot de daling hebben geleid. Het totaal aantal ziekenhuisopnamen per 10.000 inwoners nam tussen 1995 en 2005 wel toe. De stijging bedroeg 17 procent. Vooral vanaf 2001 steeg het aantal opgenomen personen. Toen kwam er extra geld beschikbaar om de wachtlijsten weg te werken. (ANP)

Lees ook:

Kwaliteit hartfalenpoli’s onder de loep

Wachtlijst hartcentrum Radboud te lang

Klink overweegt ‘levensstijlkorting’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.