Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minister Schippers gaat in gesprek met eHealthNu

Annelies Vermeulen
Minister Schippers van VWS gaat in op de uitnodiging van eHealthNu om te praten over een nationale eHealth-agenda. Eind november nodigde eHealthNu de minister uit om samen met het zorgveld een stappenplan op te stellen waarbij een publiek-private samenwerking voorop staat.
Minister Schippers gaat in gesprek met eHealthNu

Concreet heeft eHealthNu de doelstelling eHealth-diensten voor patiënten met diabetes en chronisch hartfalen binnen twee jaar landelijk beschikbaar te hebben. Zorgverzekeraars, zorgaanbieders, zorgvragers en leveranciers van eHealthtoepassingen zijn nauw betrokken bij het initiatief.

E-healthagenda

Een aantal zorgverzekeraars is inmiddels bereid om eHealth-toepassingen voor diabetes en hartfalen op te nemen in de polis voor het verzekeringsjaar 2012. De industrie zal technische standaarden afspreken en zorgaanbieders gaan aan de slag met inhoudelijke standaarden. eHealthNu is van mening dat bij deze ambitieuze doelstelling de actieve steun en betrokkenheid van de overheid nodig is. Die steun en betrokkenheid plus de inzet van de private organisaties wil eHealthNu graag in een eHealth-agenda vastleggen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

NPCF: Ontwikkeling e-health gaat te traag

Benefits ontwikkelt e-healthwijzer

Zorgverzekeraars gaan e-healthkrachten bundelen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.