Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Minuut stilte slachtoffer ziekenhuisbrand

ALMELO - Het Twenteborg Ziekenhuis in Almelo houdt woensdag om 15.00 uur een minuut stilte uit piëteit met het slachtoffer van de brand in de operatiekamer donderdag. Een 69-jarige vrouw uit Almelo kwam om het leven. Zij wordt vandaag begraven.

Het Twenteborg Ziekenhuis hangt ook alle vlaggen halfstok en het personeel kan een condoléanceregister tekenen.

Brand

De vrouw overleed nadat een anesthesieapparaat plotseling vlam vatte. Het vuur greep zo snel om zich heen dat het personeel geen kans zag de vrouw (vastgesnoerd op de operatietafel en bij bewustzijn) te bevrijden.

Vaker incidenten met apparatuur

Uit meldingen die bij de Stichting Netwerk Gevaarmeldingen (SNG) zijn gedaan, blijkt dat de afgelopen jaren zeker twee keer eerder een anesthesiezuil in brand vloog, aldus het dagblad Trouw vandaag. De stichting zegt dat veel ongevallen met apparatuur niet worden gemeld, om negatieve publiciteit te vermijden.

Alle operaties opgeschort

Op last van de Inspectie voor de Volksgezondheid zijn hangende het onderzoek alle operaties opgeschort. Spoedeisende operaties worden door ziekenhuizen in de regio overgenomen. (ANP)

Lees ook:

Ziekenhuizen verzwijgen gebreken apparatuur

Vrouw overlijdt door brand in OK

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.