Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MKB ontevreden over kosten zorgstelsel

DEN HAAG - Uit een onderzoek van TNS-Nipo blijkt dat ondernemers in het midden- en kleinbedrijf ontevreden zijn over het nieuwe zorgstelsel, aldus de Volkskrant.

Ondernemers zijn zeer negatief over hun administratieve lasten, aldus het onderzoek dat MKB-voorzitter Loek Hermans dinsdag aan premier Balkenende presenteerde.

Terugdringen van de regeldruk

Driekwart van de ondernemers is van mening dat het terugdringen van de regeldruk het belangrijkste resultaat van dit kabinet zou moeten zijn, aldus het onderzoek.

Grote lasten

De nieuwe levensloopregeling kan evenmin op een warme ontvangst rekenen. Bovendien wordt de positie van de ondernemer gehekeld sinds de invoering van het zorgstelsel. De verplichte werkgeversbijdrage zou hebben geleid tot grote lasten voor bedrijven, alsook de flink duurdere verzekering, zo schrijft de Volkskrant.

Positief

De ondernemers zijn positief over de gematigde loongroei, de verlaging van de winstbelasting en de invoering van het innovatievoucher.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.