Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

MMC Eindhoven investeert 120 miljoen in bouw

Redactie Zorgvisie
Het Máxima Medisch Centrum heeft 120 miljoen euro uitgetrokken voor een renovatie- en nieuwbouwproject. Het ziekenhuis gaat de locaties in Eindhoven en Veldhoven grondig op de schop nemen.

De mega-investering van 120 miljoen past binnen de financiële kaders van MMC en ook binnen die van de banken. Door de financiële crisis was MMC dubbel genoodzaakt om de bouwplannen goed onder de loep te nemen. Na grondig onderzoek is gebleken dat aan nieuwbouw van de locatie Eindhoven een te hoog kostenplaatje hangt. Daarom wordt de Eindhovense locatie gerenoveerd in plaats van dat er nieuwbouw wordt neergezet.

Nieuwbouw ziekenhuis

In Veldhoven wordt dit najaar wel gestart met de bouw van een nieuw pand dat aan het huidige ziekenhuis wordt gebouwd. In deze nieuwbouw wordt het Vrouw Moeder Kind-Centrum ondergebracht samen met de afdelingen Cardiologie en SportMáx (sportgeneeskunde). Dit betekent dat in het huidige pand meer ruimte komt voor alle andere specialismen. De psychiatrische afdeling in Veldhoven wordt uitgebeid en van alle gemakken voorzien om de kwetsbare groep psychiatrische patiënten op een comfortabele manier te huisvesten.

Locatie Veldhoven

De locatie Veldhoven is inmiddels twintig jaar oud. Dit betekent dat deze locatie toe is aan een grondige onderhoudsbeurt. Deze wordt de komende jaren uitgevoerd. Met name het OK-complex, poliklinieken en verpleegafdelingen gaan op de schop. Technisch en functioneel worden deze aangepast aan de eisen van de toekomst. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Staatsgarantie voor bouw ziekenhuis

Kabinet verdeelt extra bouwgeld

Nieuwbouw ziekenhuizen mogelijk te krap

Banken stellen nieuwe eisen bij nieuwbouw

1 REACTIE

  1. Ondanks de financiele crisis is het toch gelukt om te kunnen starten met de Bouw.Een compliment voor de Raad van Bestuur en wens hen veel Succes , Geluk en Wijsheid met de verdere ontwikkeling van het Medisch Centrum in deze prachtige Brabantse Regio .