Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Moddergevecht rond Slotervaartziekenhuis

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Zelfverrijking, spookfacturen, een bezorgde huisbankier en veel verwijten over en weer. De rechtszaak bij de Ondernemingskamer bood spektakel.
Moddergevecht rond Slotervaartziekenhuis
Foto: ANP
Premium

Een uitkering van 980.000 euro

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.

  11 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat ze misschien niet alles netjes heeft gedaan, is best mogelijk. Maar als zij een paar jaar geleden het hele project niet op had gepakt was er nu helemaal geen ziekenhuis meer geweest.Toen was het door andere TOPBESTUURDERS al naar de filistijnen geholpen. Dank zij haar inzet en lef staat het er nog en hebben patienten zorg en personeel nog een baan. Wat niet inhoudt dat je dan dubbel voor jezelf moet zorgen maar zie ook het goede.

  3. Erbudak ken ik al volledig ontoerekeningsvatbaar :een ongeleid projectiel die slechts uit is op 1 ding : geldelijk gewin. Dame gaat over lijken. Het is de RVC van SVZ ziekenhuis zwaar aan te rekenen dat zij haar al die jaren haar gang heeft kunnen gaan.

  4. Mijn overgrootvader had in de 50-erjaren een winkeltje in huishoudelijke artikelen. Buiten stond een emmer met bezemstelen en daar boven hing de tekst: ‘ kleine stelen en grote stelen, maar grote stelen het meest’. Op last van de gemeente moest hij de tekst weghalen……De foto circuleert nog ergens binnen de familie.
   Deze man was zijn tijd ver ver ver vooruit…..

  5. Ik vraag me af wat zo’n raad van bestuur en toezicht doet.
   Dit (zie artikel hierboven) — Een uitkering van 980.000 euro aan zichzelf als voorschot op haar salaris, nog eens 300.000 in januari, 200.000 om privéschulden af te betalen, 1 miljoen euro naar een kliniek in Turkije via spookfacturen. En meer dan 100.000 euro aan privé-uitgaven, zoals ‘aankopen in de Gucci-store en dure sieraden — kun je toch niet doen zonder dat je of mee heult, of te druk met je eigen declaraties, vergoedingen en hoge salaris bezig bent, of gewoon op papier voor een fikse vergoeding mee slaapt.
   En er zijn toch in die perioden mensen geweest die signalen afgaven; werd dat afgedaan met ‘O, dat is een opmerking van het plebs’ (zal beslist wel).
   Als het allemaal waar is moet Erbudak en hele hele gepeupel om haar heen financieel en lijvelijk flink boeten; maar dat zal gvd wel niet gebeuren.
   Daar moet je een simpele werknemer voor zijn.
   Bij Philips heb ik in de jaren zestig een zeer toegewijde hardwerkende administrateur zonder pardon en zijn jasje en boekentas — van de ene seconde op de andere — op straat zien gooien, omdat hij voor ondersteuning van zijn zeer zwaar gehandicapte dochter wat geld achterover had gedrukt.
   Zo gaat men in dit land met de eenvoudige man om. Latere top functionarissen — die veel meer op de kerfstok hadden — werden de hand boven het hoofd gehouden. De k..zin : Lessen voor de toekomst zal wel weer uit de kast worden gehaald.
   Slaap maar lekker door.

  6. de wetgeving hier in Nederland is er meer op ingesteld om daders te beschermen, dan om slachtoffers aan een vergoeding te helpen. Al is het maar om via een vormfout een heel proces ongeldig verklaard te krijgen.
   als toch duidelijk is dat mevr Erbudak geld weggesluisd heeft, zal ze dit moeten terugbetalen en niet via allerlei andere randonderwerpen de aandacht hiervan afwenden, zodat het uiteindelijk in de doofpot gestopt kan worden.

  7. Diep Triest deze afaire.Erbudak en de Schrammetjes hebben samen in een korte tijd het ziekenhuis om zeep geholpen.Prachtig om te koketteren met zwarte cijfer door management laag er uit te snijden maar door er samen zo een zootje van te maken zijn wij als medewerkers en patiënten en niets mee op geschoten en Judas Dees keek en er aan, Bah…

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.