Moddergevecht rond Slotervaartziekenhuis

Zelfverrijking, spookfacturen, een bezorgde huisbankier en veel verwijten over en weer. De rechtszaak bij de Ondernemingskamer bood spektakel.
Moddergevecht rond Slotervaartziekenhuis
Foto: ANP

Een uitkering van 980.000 euro aan zichzelf als voorschot op haar salaris, nog eens 300.000 in januari, 200.000 om privéschulden af te betalen, 1 miljoen euro naar een kliniek in Turkije via spookfacturen. En meer dan 100.000 euro aan privé-uitgaven, zoals ‘aankopen in de Gucci-store en dure sieraden’.

Positie Erbudak

Deze voorbeelden noemt de advocaat van het Slotervaartziekenhuis om aan te geven hoe voormalig bestuursvoorzitter Aysel Erbudak zichzelf ten koste van het ziekenhuis zou hebben verrijkt. Het wordt heel duidelijk tijdens de zitting in de Ondernemingskamer op 4 juli: niemand in het Slotervaartziekenhuis wil Erbudak ooit nog terug zien.

Aandelenemissie

11
23

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement om dit artikel en alle andere premium berichten onbeperkt te lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

DELEN
11
23
Carina van Aartsen
Carina van Aartsen
http://www.zorgvisie.nl
Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.