Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk eerder ziekenhuisconcurrentie

Ziekenhuizen mogen mogelijk eerder dan gepland volledig met elkaar gaan concurreren. Dat heeft minister Ab Klink van Volksgezondheid donderdag gezegd. Om ziekenhuizen daartoe in staat te stellen mogen ze drie jaar eerder dan de bedoeling was zelf de prijzen voor behandelingen vaststellen.
Mogelijk eerder ziekenhuisconcurrentie

Minister Klink zei: “De invoering van de eerste tien procent marktwerking is goed verlopen. Dat geldt ook voor het vrijlaten van de prijzen bij fysiotherapeuten. In de loop van 2008 gaan we alles doormeten. Is dat ook goed – en daar ziet het wel naar uit – dan moeten we in 2009 een extra grote slag kunnen slaan. Misschien wel voor bijna het hele budget”. Eerder was afgesproken dat ziekenhuizen pas in 2012 elkaar volop kunnen gaan beconcurreren.

Vrije prijs

Op dit moment geldt voor 10 procent van de ziekenhuiszorg een vrije prijs. Volgend jaar wordt dit verhoogd tot 20 procent. In 2009 mogen ziekenhuizen en zorgverzekeraars over een nog groter deel van de zorg gaan onderhandelen over de prijs. Uitgesloten zijn acute zorg en spoedeisende hulp.

Beter en goedkoper

Voorwaarde voor vervroegde invoering van concurrentie is dat de zorg kwalitatief beter en goedkoper wordt, stelt Klink tegenover het Nederlands Dagblad. (Nederlands Dagblad)

Links

‘Ondernemen met vastgoed is geen kerntaak’

Klink wil geen ‘weglek’ in kapitaallastenregime

Besparing door condurrentie ziekenhuizen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.