Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Mogelijk patiëntenstop bij GGZ Friesland

Redacteur Zorgvisie
GGZ Friesland overweegt een patiëntenstop in te stellen voor verzekerden van Zilveren Kruis. De zorgaanbieder wil eerst nog met de verzekeraar in gesprek over het ophogen van het productieplafond. Als dat niet gebeurt, kan er mogelijk een stop worden ingesteld.
Psychostress-Fotolia-400.jpg
Foto: Fotolia

Dat meldt GGZ Friesland. De ggz-aanbieder behandelt naar eigen zeggen al een aantal jaren meer patiënten en met hogere kosten dan door Zilveren Kruis wordt vergoed. Volgens GGZ Friesland kost de zorg hen daardoor miljoenen euro’s extra. De aanbieder wil nog in gesprek met Zilveren Kruis over het ophogen van het productieplafond, maar noemt een patiëntenstop als een van de mogelijkheden als dit niet gebeurt.

Ook op andere plekken patiëntenstop
Ook in andere regio’s wordt er een stop ingesteld voor verzekerden van Zilveren Kruis, meldt de NOS. Het Zeeuwse Emergis heeft neemt vanaf vandaag geen nieuwe patiënten van de verzekeraar meer aan. Daarnaast kan de aanbieder ook geen nieuwe patiënten van CZ aannemen, bleek vrijdag. Bij het Gelderse Pro Persona kunnen verzekerden van Zilveren Kruis binnenkort waarschijnlijk ook niet meer terecht, omdat volgens de aanbieder de gesprekken met de verzekeraar zijn vastgelopen.

‘Patiëntenstop is kwalijk’
Zilveren Kruis vindt dat de zorgaanbieders kwatsbare mensen ongerust maken, meldt de NOS. De verzekeraar zegt nog op informatie van Emergis te wachten, omdat er eerst inzage in de zorgkosten moet zijn voordat de zorg kan worden uitbetaald. CZ reageerde vrijdag al op de stand van zaken bij de Zeeuws zorgaanbieder. De zorgverzekeraar noemde de patiëntenstop ‘kwalijk’.

Geestelijke gezondheidszorg
De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health en de bekostiging. >>Bekijk het dossier

Dossier Zorginkoop
Zorgverzekeraars kopen zorg in bij zorgaanbieders. De contractonderhandelingen verlopen niet altijd even gemakkelijk. Hoe het de partijen vergaat, leest u in het dossier zorginkoop.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.