Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Moties in aantocht over pgb-stop

Kamerleden komen vandaag of morgen met moties op de maatregel van demissionair minister Klink omtrent het pgb. Kamerleden willen dat Klink sommige wooninitiatieven ontziet en dat hij een uitzondering maakt voor mensen die door de pgb-stop verplicht zijn naar een instelling te verhuizen.
Moties in aantocht over pgb-stop

Klink maakte vorige week bekend de regeling voor het persoonsgebonden budget (pgb) te bevriezen. Kamerleden willen nu dat hij twintig miljoen euro reserveert om instellingen te ondersteunen die grotendeels draaien op cliënten met een pgb. Deze instellingen worden dit jaar zwaar gedupeerd door de pgb-stop. Dat is een van de moties waar Kamerleden op dit moment aan werken. Verder moet er ook een oplossing komen voor mensen die zonder een pgb niet thuis kunnen blijven wonen en dan ‘verplicht’ zijn om naar een instelling te verhuizen.

Communicerende vaten

Kamerpartijen gaven in het debat verder aan dat het nu tijd wordt om het pgb volwaardig onder te brengen in de AWBZ, zodat pgb en de zorg die rechtstreeks door instellingen wordt gegeven communicerende vaten worden. Daarmee hoeven we, zo zeiden de Kamerleden, niet ieder jaar opnieuw te praten over het pgb-plafond dat weer bereikt is.

Wachtlijst

Minister Klink bleef gisteren tijdens het debat bij zijn standpunt dat een wachtlijst voor het pgb voor de rest van dit jaar nodig is. Deze week ontvangt de Kamer een brief van de minister over de toekomst van het pgb. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NVZ: ‘Zorgverzekeraars onterecht buiten schot bij bezuinigingen’

Eigen risico voor huisartsenzorg in keten was foutje van Klink

Kamer blokkeert eigen bijdrage paramedische zorg

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Er dient volgens mij onderzocht te worden op welke wijze er controle uitgevoerd kan worden direct bij PGB gebruikers thuis. Tot 3maal toe hoor ik dat mensen per maand meer dan 3000 euro PGB krijgen voor de opvang en begeleiding van mentaal gehandicapten. De getroffene krijgt geen adequate zorg, geen begeleiding, geen adequate voeding etc, de zorg wordt door familie gegeven.
    Er dient controle te komen op kwaliteit van zorg door familie vanuit een PGB. Ik ben ook zelf leverancier vanuit het PGB van zorg aan mijn man

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.