Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

MST zoekt patiënten omstreden neuroloog

Redactie Zorgvisie
Het Medisch Spectrum Twente in Enschede roept alle oud-patiënten van voormalig neuroloog Jansen Steur op zich te melden. Vandaag is de advertentie in de Twentsche Courant Tubantia verschenen.

Het Medisch Spectrum Twente wil precies weten bij wie een verkeerde diagnose is gesteld. Enige tientallen gedupeerden hebben zich al gemeld.

Rapport openbaar

Een externe onderzoekscommissie onderzoekt hoe het mogelijk is dat de werkwijze van Jansen Steur zo lang onopgemerkt is gebleven. In mei wordt het rapport openbaar gemaakt. Ook de Inspectie voor de Gezondheidszorg doet onderzoek naar de affaire. Politie en justitie onderzoeken of de neuroloog strafrechtelijk vervolgd kan worden.

Verkeerde diagnoses

Jansen Steur zou patiënten opzettelijk verkeerde diagnoses hebben gegeven, onder meer van de ziekte van Alzheimer, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose. Ook zou hij onder invloed hebben gewerkt, omdat hij verslaafd zou zijn aan medicijnen. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Omstreden neuroloog werd vaker ontslagen

Aangifte tegen neuroloog en Medisch Spectrum Twente

Klink wil opheldering over neuroloog Twente

Neuroloog Duitse kliniek was verslaafd aan medicijnen

Duitse kliniek ontslaat Nederlandse neuroloog

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.