Naming & shaming was bijzonder onrechtvaardig’

IJsselheem is een van de acht verpleeghuizen die niet thuishoren op de 'zwarte' lijst van de IGZ. Bestuurder Helene Wüst was verbijsterd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Helene Wust-110209_450.jpg
De IGZ-lijst heeft schade aangericht. - Foto: IJsselheem

Stomverbaasd was Helene Wüst, bestuurder van IJsselheem in Overijssel, toen ze op maandagavond 4 juli een mail kreeg van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). IJsselheem stond met nog tien verpleeghuizen in categorie 1, de zwaarste op de ‘zwarte’ IGZ-lijst. Categorie 1 betekent dat de organisatie in korte tijd ‘bestuursgesprekken’ en meerdere (onaangekondigde) bezoeken krijgt bij verschillende locaties. Diezelfde dag had Wüst nog honderd mensen toegesproken op het congres Waardigheid en Trots van het ministerie van VWS. Over hoe IJsselheem de kwaliteit van leven van cliënten een plaats probeert te geven in het kwaliteitssysteem. De methode van

2
187

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. @Gartman De kwestie is hier mijns inziens niet of er in 1 van de locaties al dan niet ondermaatse zorg wordt geleverd maar de vraag hoe en door wie dat gesignaleerd en gecontroleerd wordt cg moet worden en hoe Ijsselheem (of welke andere aanbieder dan ook) dan vervolgens daar op reageert. De wijze waarop de Inspectie en VWS hun rol in kwaliteitstoetsing en beoordeling verleden maand hebben uitgevoerd wordt door Wust m.i. zeer terecht als onrespectvol naar medewerkers en instelling gekenschetst.

  2. Lees alle reacties

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.