Nederland tweede in Future Health index Philips

Philips presenteert vandaag tijdens de eHealth week de eerste editie van een grootschalige onderzoek in 13 landen over de toepassing van ‘connected care’. In deze Future Health Index meet het technologieconcern onder 2.600 zorgprofessionals en 25.000 patiënten wereldwijd wat de perceptie is op de toegankelijkheid en integratie van ‘connected’ zorg en eHealth.
eHealthWeek_Morning_0002_1500px400.jpg

In de Future Health Index scoort Nederland hoog met een tweede plaats van de 13 onderzochte landen. De score is gebaseerd op een bovengemiddelde waardering van de waargenomen toegankelijkheid en integratie van onze zorg. Jan Kimpen, Chief Medical Officer van Philips: ‘Dat betekent dat Nederlandse burgers en zorgprofessionals heel positief zijn over de toegang tot e-health oplossingen en geïntegreerde systemen. Echter, het gaat hier om de perceptie. De daadwerkelijke implementatie van oplossingen die inzicht geven in patiëntgegevens of die de mogelijkheid bieden om je eigen gezondheid te meten en te delen, ontbreekt vaak nog. Zo geeft slechts een derde van

0
91

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.