Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nederland voorkeursland voor m-health

Mark van Dorresteijn
Nederland staat in de top van landen met een goed klimaat voor mobiele e-healthapplicaties (m-health). Dat blijkt uit een onderzoek van research2guidance. Aan het onderzoek hebben 4400 mensen meegedaan, waaronder het grootste gedeelte deelnemers uit Europa (44 procent), Amerika (31 procent) en Azië (22 procent).
Nederland voorkeursland voor m-health
Foto: ANP - Roos Koole

Naast Nederland worden Denemarken, Finland, Sweden en Engeland genoemd als landen met een goede markt voor m-health. Als reden noemen de ondervraagden dat dokters in deze landen openstaan voor apps. Ook speelt de hoge mate van digitalisering in ziekenhuizen en de grootte van de markt een rol.

Potentie en klimaat

Interessant zijn de landen Duitsland en Frankrijk. De ondervraagden zien veel potentie vanwege de marktgrootte, maar zien problemen bij de artsen veel weerstand bieden en wettelijke barrières die zijn opgeworpen. In tegenstelling tot Duitsland en Frankrijk werden Nederland, Sweden, Denemarken en Finland bijna nooit genoemd als landen met een slecht klimaat. Van de Nederlandse deelnemers denkt ook 64 procent dat zij in een positief klimaat m-healthtoepassingen ontwikkelen.

Overschat en onderschat

In het onderzoek is ook gevraagd naar de landen die het meest overschat en onderschat zijn. Duitsland scoort opnieuw hoog en voert de ranglijst aan als meest overschat land. Oostenrijk, Polen, Ierland en Tjechië worden daarnaast genoemd als overschatte landen die rijp zijn voor m-health. Italië is het meest onderschatte land voor m-health. Op enige afstand volgen Spanje, Litouwen, Hongarije, Kroatië en België.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.