Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Nederland wil geen cent op zorg bezuinigen’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
De gezondsheidszorg is heilig voor de 'gemiddelde' Nederlander. Uit een onderzoek van de Volkskrant, uitgevoerd door TNS Nipo, blijkt dat 'de Nederlander' geen cent op de zorg zou bezuinigingen.
‘Nederland wil geen cent op zorg bezuinigen’

De vraag aan de deelnemers was waarop ze zouden bezuinigingen als de begroting met respectievelijk 35 miljard, 18 miljard en 5 miljard euro minder moest.

Voor het huidige kabinet is de hypotheekrenteaftrek onaantastbaar en dat geldt ook voor de VVD-stemmers die aan het onderzoek mee deden. Van alle anderen mag de aftrek worden beperkt.

Bezuinigen

Mensen ontzien zichzelf niet. Zo mag de belasting omhoog, zowel de btw als de inkomstenbelasting, als er meer moet worden bezuinigd. Als de nood echt aan de man komt, dan moet de AOW-leeftijd naar 67, gaan de ambtenarensalarissen omlaag en de huren flink omhoog. Ook kan er minder geld naar Ontwikkelingssamenwerking en Defensie volgens de deelnemers aan het onderzoek. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.