Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Neelie Kroes over e-health: ‘Ontwikkel Europees systeem voor datauitwisseling’

Mario Gibbels
De politiek en de zorgsector moeten een actievere rol gaan spelen bij de ontwikkeling van een grensoverschrijdend systeem van e-health, dat stelt Eurocommissaris Neelie Kroes.

Uniform systeem

Wat haar betreft krijgt Europa in 2015 een uniform systeem voor digitale gegevensuitwisseling, waar ook de zorg zijn voordeel mee kan doen. Skipr meldt dat Kroes haar oproep deed tijdens de World of Health IT-conferentie die deze week in Barcelona wordt gehouden. “Onze financiële situatie gebiedt het. Onze burgers verwachten het. De technologie is er klaar voor”, aldus de Eurocommissaris voor ICT en telecommunicatie. Kroes heeft ook e-health in haar pakket.

Grensoverschrijdende experimenten

Makkelijk zal de ontwikkeling van een Europees systeem van e-health niet gaan verlopen. De wettelijke en ethische aspecten van e-health zijn nog niet goed in kaart gebracht. Kroes denkt dan vooral aan de veiligheid van persoonlijke gezondheidsgegevens. Daarnaast zijn volgens Kroes grensoverschrijdende experimenten hard nodig om de uitwisselbaarheid van gegevens te versoepelen. (ICTzorg)

1 REACTIE

  1. Ja, de vergrijzing gaat door, het aantal zorgverlenenden neemt af. Maar gelukkig biedt e.health een oplossing. Temeer daar er een steeds groter aantal senioren gewend is met de computer om te gaan. Ik ben blij dat Mevr. Kroes e-health in haar pakket heeft, want zij weet van doorpakken en daar hebben straks alle, vooral senioren, baat bij.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.