Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neelie Kroes: Telecombedrijven moeten zich op e-health storten

Annelies Vermeulen
Vice-president van de Europese Commissie Neelie Kroes vindt dat telecombedrijven zich moeten bekwamen in e-health. Dat zei ze in een toespraak op de ETNO Innovation Day 2011 in Brussel. Als tegenprestatie wil ze hiervoor de juiste condities scheppen.
Neelie Kroes: Telecombedrijven moeten zich op e-health storten

“Duurzame e-healthinvesteringen vergen meer dan alleen financiering”, zei Kroes. “Het vereist efficiënter patenteren, de juiste datawetten, slimmere inkoop en snellere standaarden. Het aanpakken van deze problemen is mijn belofte aan jullie. Ik hoop dat jullie, telecombedrijven, in ruil de e-healthmarkt willen betreden.”

Geld verdienen

Volgens Kroes valt er genoeg geld te verdienen met e-health. “Kijk maar naar mobiele apparaten om iemands gezondheid te monitoren. Daar is steeds meer vraag naar. En de enorme groei in de markt voor apps.”

Speelgoed

Volgens Kroes zijn mobiele telefoons geen speelgoed meer, maar serieus gereedschap voor de gezondheidszorg. “Als je als bedrijf een grotere rol wilt spelen in deze markt, is nu het moment om in te stappen.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Neelie Kroes sluit e-healthovereenkomst met de VS

Neelie Kroes over e-health: ‘Ontwikkel Europees systeem voor datauitwisseling’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.