Netspar verkent private financiering ouderenzorg

Onderzoekers van de Erasmus Universiteit en collega-universiteiten in Denemarken en het Verenigd Koninkrijk inventariseren de beleidskeuzes voor meer private financiering van de langdurige zorg. Eind vorig jaar zijn ze gestart met een vier jaar durend programma onder de vleugels van kennisnetwerk Netspar.
Sparen-iStock-400.jpg
Foto: iStock

Ook het Centraal Planbureau, RIVM en PGGM zijn bij het programma betrokken. Ze kijken op welke manieren een groter deel van de langdurige zorg betaald kan worden uit privé-vermogen van gebruikers en hun familie. Het gaat dan om vermogen dat vastzit in bijvoorbeeld de woning, pensioenen of beleggingen. Ook wordt gekeken naar de gedragseffecten als mensen meer zelf moeten betalen voor ouderenzorg en naar de houdbaarheid van de mantelzorg.

Buitenbeentje in ouderenzorg
‘Nederland is internationaal een buitenbeentje. Ons land kenmerkt zich door veel zorggebruikers en door institutionalisering van de ouderenzorg. De dekking van de Wet Langdurige Zorg (Wlz) is veel

0
177

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.