Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Neuroloog Twente vervolgd voor mishandeling

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat neuroloog Ernst Jansen Steur vervolgen voor mishandeling en valsheid in geschrifte. Bovendien vraagt het OM een gerechtelijk onderzoek tegen het Medisch Spectrum Twente (MST), waar de neuroloog jarenlang werkte. Dat heeft het OM vandaag bekendgemaakt.

Jansen Steur zou als neuroloog in het MST tientallen onjuiste diagnoses hebben gesteld, zou verkeerde geneesmiddelen voor hebben geschreven en voor zichzelf medicijnen uit het ziekenhuis hebben gestolen. Tegen Jansen Steur loopt sinds februari dit jaar een strafrechtelijk onderzoek.

Variant mishandeling

Volgens het OM is nog niet bekend welke variant van mishandeling het de neuroloog ten laste legt. In de aanklacht valsheid in geschrifte verwijt het OM de neuroloog dat hij aanvraagformulieren vervalste voor vergoeding van voorgeschreven medicijnen en dat hij recepten vervalste voor eigen gebruik.

Medeverantwoordelijk

Uit het onderzoek tegen het MST moet volgens het OM blijken of het ziekenhuis medeverantwoordelijk is voor de strafbare feiten die de neuroloog zou hebben gepleegd. Of dit onderzoek er komt, hangt af van de rechter-commissaris. (ANP)

Lees ook:

Onderzoek naar optreden IGZ bij neuroloog MST

‘Omstreden neuroloog vervalste onderzoek’

Medisch Spectrum Twente ‘laakbaar’ over neuroloog

Aangifte tegen neuroloog en Medisch Spectrum Twente

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.