Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nictiz en Vilans bundelen expertise

Mark van Dorresteijn
Nictiz en Vilans gaan samenwerken op het thema e-health van Kennisplein Chronische Zorg. Doortje Boshuizen, eHealth-adviseur bij Vilans en Irene van Duijvendijk, adviseur Zorg-ICT & Innovatie bij Nictiz, tekenden een samenwerkingsovereenkomst.
Nictiz en Vilans bundelen expertise
Foto: iStock

Nictiz heeft veel kennis in huis over e-health. Zij analyseren en duiden de ontwikkelingen in het gebruik van ICT in de zorg. Ook voor Vilans is zorg en technologie een speerpunt. Daarnaast heeft Vilans de publieke taak om kennis over e-health te verspreiden.

Bekendheid vergroten

Jaarlijks brengt Nictiz samen met het NIVEL een e-healthmonitor uit. Ook brengen zij in diverse publicaties trends in beeld. Een mooi voorbeeld hiervan is het ‘Trendboek Spelen met de zorg van morgen’ dat Nictiz ontwikkelde samen met het Radboudumc. Het thema e-health op Kennisplein Chronische Zorg biedt eerstelijns zorgverleners, wijkprofessionals en managers praktijkgerichte informatie over e-health. Op het kennisplein staat nieuws, trends, inzichten en ervaringen op het gebied van gezondheids apps, patiëntenportalen en andere e-healthtoepassingen. De samenwerking biedt kansen om de informatie op het kennisplein verder uit te breiden en een grotere groep zorgprofessionals te bereiken.

E-health

E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Berichten in het dossier e-health gaan bijvoorbeeld over videocontact met thuiszorgmedewerkers of telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen.
Bekijk het dossier

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.